HISTORIEN BAK BEKKA

BEKKA er et norsk klesmerke for deg som liker å holde det comfy og fresht.
For oss er komfort og kvalitet en viktig nøkkel til et godt plagg, og en bra garderobe. Våre styles designes derfor med fokus på FØLELSEN man får når man bruker klærne.
 
Vårt mål er å bidra til at dagen din blir bra.
Hver dag. Hele uken.

DESIGNED TO MAKE YOU FEEL GOOD.

SLIK STARTET DET

 Gründeren av BEKKA, Rebekka Widerøe, er mamma til to barn og bor i Kristiansand. Hun er utdannet sykepleier, men har jobbet som designer og konseptutvikler siden 2012. Hun startet da reisen som gründer for et norskt barneklesmerke, hvor hun de første to årene brukte tid på å lære seg å sy og utvikle kunnskap om passform, tekstiler og sosiale medier (som den gang var ganske nytt).

 

Ville lære seg å sy på mamma’s symaskin


Rebekka fikk en ekstrem interesse for barneklær da hun gikk i svangerskapspermisjon med sin datter (2010). Sent i 2011 fikk hun for seg at hun ville lære seg å sy, så hun fikk låne sin mors gamle symaskin -som hennes mor selv fikk i gave da Rebekka ble født. Symaskinen var en god gammeldags Husqvarna, en flott maskin til å lære seg grunnleggende syferdigheter. Det første syprosjektet ble raskt til flere...


Hobby på heltid


Etter kort tid begynte hun å ta imot bestillinger på barneklær fra sosiale medier (Facebook og Instagram), reiste rundt og holdt home-parties, og hun hadde åpne dører for dem som ville kjøpe noe fra hennes lille «butikk-utstilling» i kjellerstuen. Bestillingene sydde hun etter kundenes ønsker og behov, og hun lærte noe nytt for hver bestilling og hvert nye plagg. Hobbyen ble en heltids-jobb.


En pause fra alt


Rebekka tok en pause fra alt da hun gikk inn i sitt andre svangerskap. Hun følte plutselig ingen mestring i å sy, og var overbevist om at det hun sydde var et mislykket forsøk på å endelig finne sitt talent, etter 23 år uten mestringsfølelse. Selvtilliten var på bunnen i denne perioden, og symaskinen støvet etterhvert ned.

 

Kreativiteten kom snikende tilbake…


…som kanskje mange kan kjenne seg igjen i, så kjente Rebekka på savnet mot det å være kreativ da sønnen ble født (februar 2013) og permisjonsdagene satte igang. Selv om det satt langt inne å skulle sy igjen, så ønsket hun å gjøre det for egen kos og hobby.

Det tok ikke lange tiden før hun følte at syferdighetene plutselig «satt» bedre enn tidligere, mestringsfølelsen tok mer og mer over for nederlagsfølelse. Hun valgte etterhvert å gi alt, og se om folk enda var nyskjerrig på det hun lagde.

Hun åpnet for nye bestillingsrunder, og etter knappe to runder ble det for mange bestillinger å håndtere for en småbarnsmamma. Med to små barn og en gammel symaskin på pulten, innså Rebekka at det var nådd «Brake it. Or make it».

 

Brake it. Or make it.

 

En stor tankevekker og noen runder med familie og venner måtte til, før hun bestemte seg for å gå all in for å finne en investor som kunne hjelpe henne med å gjøre hobbyen om til en virksomhet med fabrikk-sydde klær. 

Herfra fikk reisen en ny vending, fra symaskin til grafiske illustrasjoner. Produksjonene ble satt igang som større kvantum gjennom fabrikker i utlandet. Læringskurven i denne perioden ble den største i Rebekka’s liv. Lite ante hun hva som ventet, og at dette skulle bli veien inn i tekstilbransjen for fullt.

Rebekka jobbet med barneklesmerket som sin fulltidsjobb og livsstil frem til 2018. 

 

MOTIVASJONEN BAK BEKKA FASHION


Rebekka’s erfaringer fra barneklesmerket gav henne en ryggsekk med kunnskap og lærdom, og hun var sterkt motivert til å starte en ny og positiv reise: BEKKA.

Hennes mål var å skape et arbeidsmiljø, med fokus på læring, vekst, oppbygging og gode relasjoner. Hun ønsket å dra inn mennesker i bedriften som hadde like sterke ambisjoner som henne selv, med passion for å tilby mer enn bare klær:

BEKKA sitt hovedmål er å tilby komfortable klær av god kvalitet, som gir deg boost av selvtillit og den gode følelsen.

I tillegg ønsker vi å fremme den menneskelige siden bak alt av design og konsept: vi i BEKKA ønsker å dele våre opp- og nedturer, vi vil vise at man kan være uperfekt og likevel bra nok. Vi ønsker å dele historiene som ligger lengst bort fra komfortsonen, for å få frem temaer som gjerne ikke deles mest av: nedturer, prøvelser, det å føle seg svak eller i tvil på seg selv, og møte motgang. Alt dette er med på å gjøre oss sterkere som mennesker den dagen man klarer å reise seg opp igjen. Vi ønsker å bringe temaene frem i lyset, og skape et fellesskap av oppmuntring og motivasjon. BEKKA ønsker å gi deg en god følelse. På utsiden -og innsiden.

 

TEAM BEKKA

BEKKA er en liten bedrift som er satt sammen av et lite knippe mennesker. Felles er at vi alle brenner for klær, mennesker, kundeservice, og det lille ekstra som kreves i en krevende salgs- og tekstilbransje.


VI JOBBER I BEKKA:

 

REBEKKA WIDERØE


Gründer

Daglig leder, Designer, Forretnings- og konseptutvikler, Markedssjef, Kundeservice

 

OTELIE BIRKREM


Lagersjef

 (To nye ansatte offentliggjøres snart…)

 

Vi ønsker å gi deg en hyggelig opplevelse som kunde hos oss, og vi vil gjøre vårt beste for at du skal føle deg trygg og ivaretatt. Vi er også glad for tilbakemeldinger fra dere, slik at vi kan utvikle oss som bedrift og nettbutikk.

Du er velkommen til å ta kontakt med oss gjennom våre Kundeservice-tjenester:

Åpen Chat man-fre kl.10-14 

Mail besvares man-fre kl.10-14