BEKKA
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Samfunnsansvar og produksjon

 

 

HVORDAN DESIGNES VÅRE STYLES?

BEKKA styles designes fra bunnen av i Kristiansand. Skissene blir tegnet og illustrert av vår designer Rebekka Widerøe som har designet klær siden 2012. Alle BEKKA styles blir designet etter fantasi, inspirasjon og praktiske behov. Hver av skissene/styles utvikles direkte med fabrikkene -det er altså ingen andre ledd innvolvert i prossessen. Det finnes ingen tilfeldigheter når det kommer til detaljer, stoffer som brukes, og måleskjema -alt utvikles og kommuniseres direkte med fabrikken. Det er viktig at ingen andre ledd er involvert i prossessen for å kvalitetssikre produksjonen.

 

 

HVORDAN SØRGER VI FOR AT KLÆRNE ER AV GOD KVALITET, OG HVORDAN SIKRER VI AT FABRIKKENE ARBEIDER ETTER RETNINGSLINJER FOR ETISK HANDEL?

BEKKA jobber også for å sikre at all fabrikkene arbeider etter retningslinjene for Etisk handel, som i all hovedsak omhandler følgende punkter:

 • Tvangsarbeid/slavearbeid
 • Fagorganisering og kollektive forhandlinger
 • Barnearbeid
 • Diskriminering
 • Brutal behandling
 • Helse, miljø og sikkerhet
 • Lønn
 • Arbeidstid
 • Regulære ansettelser
 • Marginaliserte befolkningsgrupper
 • Miljø
 • Korrupsjon

 

Vi innhenter opplysninger, rapporter og sertifiseringer fra den enkelte fabrikk for å kvalitetssikre utviklingsprossessen, og sørge for at fabrikkene arbeider etter retningslinjene for Etisk handel. Dette er noen av rapportene og sertifiseringer vi innhenter fra fabrikkene:

 

OEKOTEX100 STANDARD:

Produkter merket med Oekotex skal ikke inneholde allergifremkallende fargestoffer eller kreftfremkallende fargestoffer. Merket gir en garanti for at produktet er testet for innhold av klorerte fenoler, ftalater, organiske tinnforbindelser mm. Dette har også en direkte innvirkning på de miljømessige forholdene for arbeidere som jobber med plaggene under produksjonen.

 

 

HVORDAN BIDRAR VI TIL AT FABRIKKEN OPPLEVER OSS SOM EN FORUTSIGBAR SAMARBEIDSPARTNER?

Våre kolleksjoner blir produsert i Kina - vi bruker kun et få antall fabrikker, og vi er kun ute etter langvarig arbeid med den enkelte fabrikk. Noen av fabrikkene har vi jobbet med over lang tid, og det er viktig for oss å ivareta det nære forholdet til fabrikkene.

Ved å bruke et få antall fabrikker, gir vi hver av fabrikkene et større volum å jobbe med. Dette sørger for en økt grad av forutsigbarhet for oss og fabrikkene, og økt lønnsomhet for oss og fabrikkene. At fabrikkene leverer god kvalitet er helt avgjørende for at vi skal få fornøyde kunder -som igjen vil tilsvare større kolleksjons-innkjøp og sikret arbeid for fabrikkene. Hver av fabrikkene jobber spesifikt med sine sterkeste spesialiteter, hvor de yter en fabelaktig jobb!

Vi jobber alltid for at fabrikkene skal oppleve forutsigbarhet gjennom nøye planleggede timelines langt frem i tid, med fornuftig og hensynsfull leveringstid av ferdige styles. Skisser og utvikling starter opptil 1-1,5 år i forkant av en kolleksjon. Det vil si at vi ligger langt fremme i tid for hver kolleksjon som skal komme.

Vi bruker også svært begrenset fly-transport, som er et viktig tiltak for å forebygge forurensing og høye kostnader.

Alle disse tiltak er med på å kvalitetssikre at fabrikkene får den tid og kapasitet som trengs for å gjennomføre en produksjon så smidig og effektivt som mulig. Samtidig er dette med på å sørge for at fabrikkene får jobbe under forutsigbarhet, som igjen vil påvirke hver eneste kolleksjon til det positive.

 

 

BRUKER VI EKTE PELS ELLER SKINN?

Vi bruker ikke ekte pels eller ekte skinn.

Vi bruker fuskepels på jakker/parkaser

Vi bruker imitert skinn (PU) på skinn-merker

Vi bruker syntetisk dun.

Ull vi bruker stammer fra sau som IKKE er blitt utsatt for mulesing. 

 

 

OPPSUMMERT:

Vi ønsker å ta ansvar ved å bidra til en bærekraftig og miljøvennlig produksjon, med fokus på Etisk handel og langvarig samarbeid med våre fabrikker. I tillegg jobber vi for å kvalitetssikre produksjonen slik at du som kunde kan oppleve BEKKA som et trygt og forsvarlig klesmerke, og at du vet at ditt plagg er laget med omtanke.

 

Vi jobber kontinuerlig med forbedringstiltak og er alltid åpne for innspill.

Har du noen spørsmål, eller innspill? Send oss gjerne en e-post: post@bekkafashion.com

 

 

 

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke