Slik startet det

SLIK STARTET DET

 Gründeren av BEKKA, Rebekka Widerøe, er mamma til to barn og bor i Kristiansand. Hun er utdannet sykepleier, men har jobbet som gründer siden 2012 da hun først startet et norskt barneklesmerke. 

 

Ville lære seg å sy


Rebekka fikk en ekstrem interesse for barneklær da hun gikk i svangerskapspermisjon med sin datter (2010). Hun bestemte seg for å lære seg å sy, og lånte sin mors gamle symaskin -en god gammeldags Husqvarna.


Hobby på heltid


Etter kort tid begynte hun å ta imot bestillinger på hjemmesydde barneklær gjennom sosiale medier (Facebook og Instagram). Hun reiste rundt og holdt home-parties, og hun hadde åpne dører for dem som ville kjøpe noe fra hennes lille «butikk» i kjellerstuen. Bestillingene sydde hun etter kundenes ønsker og behov. Hobbyen ble en heltids-jobb.


En pause fra alt


Rebekka tok en pause fra alt da hun gikk inn i sitt andre svangerskap. Hun følte plutselig ingen mestring i å sy, og var overbevist om at det hun sydde var et mislykket forsøk på å finne sitt talent. Selvtilliten var på bunnen i denne perioden, og symaskinen støvet etterhvert ned.

 

Kreativiteten kom snikende tilbake…


…som kanskje mange kan kjenne seg igjen i, så kjente Rebekka på savnet mot det å være kreativ da sønnen ble født og permisjonsdagene satte igang. Selv om det satt langt inne å sy igjen, så ønsket hun å gjøre det for egen kos og hobby.

Det tok ikke lange tiden før hun følte at syferdighetene «satt» bedre enn tidligere, mestringsfølelsen tok mer og mer over for nederlagsfølelse. Hun valgte etterhvert å satse alt, og se om folk enda var nyskjerrig på det hun lagde.

Etter knappe to måneder med satsning så ble det for mange bestillinger å håndtere for en småbarnsmamma. Med to små barn og en gammel symaskin på pulten, innså Rebekka at det var nådd «Brake it. Or make it».

 

Brake it. Or make it.

 

En stor tankevekker og noen runder med familie og venner måtte til, før hun bestemte seg for å gå all in og gjøre hobbyen om til en virksomhet med fabrikk-sydde klær. 

Herfra fikk reisen en ny vending, fra symaskin til grafiske illustrasjoner. Produksjonene ble satt igang som større kvantum gjennom fabrikker i utlandet. Læringskurven i denne perioden ble den største gjennom hele gründer reisen. Lite ante hun hva som ventet, og at dette skulle bli veien inn i tekstilbransjen for fullt. Rebekka jobbet med barneklesmerket som sin fulltidsjobb og livsstil fra 2012-2018.

 

I dag jobber Rebekka fullt med BEKKA FASHION - merket har vært i utvikling fra første dag, og endelig er hun ikke lenger alene i arbeidsdagen. Teamet bak BEKKA har vokst og blitt til hele 4 ansatte som sammen har skapt et herlig arbeidsmiljø, fylt med motivasjon og positivitet.

Les mer om TEAM BEKKA HER.