Historien

Slik startet det

 Gründeren av BEKKA, Rebekka Widerøe, er mamma til to barn og bor i Kristiansand. Hun er utdannet sykepleier, men har jobbet som gründer siden 2012 da hun først startet et norskt barneklesmerke. 

 

Ville lære seg å sy


Rebekka fikk en ekstrem interesse for barneklær da hun gikk i svangerskapspermisjon med sin datter (2010). Hun bestemte seg for å lære seg å sy, og lånte sin mors gamle symaskin -en god gammeldags Husqvarna.


Hobby på heltid


Etter kort tid begynte hun å ta imot bestillinger på hjemmesydde barneklær gjennom sosiale medier (Facebook og Instagram). Hun reiste rundt og holdt home-parties, og hun hadde åpne dører for dem som ville kjøpe noe fra hennes lille «butikk» i kjellerstuen. Bestillingene sydde hun etter kundenes ønsker og behov. Hobbyen ble en heltids-jobb.

 


 

Men etter kun knappe to måneder ble det for mange bestillinger å håndtere alene for en ung småbarnsmamma. Med to små barn og en 23 år gammel symaskin på pulten, innså Rebekka at grensen var nådd. Det måtte tas et ordentlig valg som ville innebære en stor omveltning for hennes karriere og livsstil: velge å fortsette som sykepleier og ha en forutsigbar hverdag, eller satse som gründer med hobbyen som fulltidsarbeid og livsstil.

 

Brake it. Or make it.

 

Etter noen runder seg selv, og familie og venner, bestemte hun seg for å gå all in og gjøre hobbyen om til en virksomhet med fabrikk-sydde klær. 

Herfra fikk reisen en ny vending, fra symaskin til grafiske illustrasjoner. Rebekka reiste til Kina for å lære om produksjons-prosessen, og hun besøkte fabrikker for å skape relasjon og et godt grunnlag for samarbeid og kvalitetssikring. Læringskurven i denne perioden ble den største gjennom hele hennes reise som gründer. Lite ante hun hva som ventet, og at dette skulle bli veien inn i tekstilbransjen for fullt. Hun arbeidet med barneklesmerket som sin fulltidsjobb og livsstil fra 2012-2018.

 

 

Ny vending - nytt eventyr

I 2018 gikk Rebekka videre med et klesmerke for voksne: BEKKA FASHION

Merket ble etablert med bedriftsnavn BEKKA AS, og dørene åpnet til BEKKA’s nettbutikk i april 2019. BEKKA fikk sine første ansatte, og sosiale medier vokste i takt med omsetningen. Rebekka startet sitt nye eventyr med erfaring, og klare mål.

Produktet:

Skape klær som gjør hverdagen bedre

Bedriften:

Skape en arbeidsplass hvor man føler seg akseptert for den man er, og sammen bygge en mestringsfølelse.


I dag jobber hun fullt i bedriften BEKKA AS med rolle som Daglig leder, Konseptutvikler, Markedsføringssjef, Grafisk- og Tekstil Designer.

Bedriften har vokst og blitt til flere ansatte som sammen har skapt et herlig arbeidsmiljø, fylt med motivasjon og positivitet.

 

Les mer om TEAM BEKKA HER.