Reklamasjon

Har du fått en vare med defekt eller mangler? Vi ønsker å hjelpe deg så godt vi kan, les mer på denne siden om hvordan du kan gå videre:

 

Gyldig reklamasjon

 Reklamasjonsretten dekker varer som har feil i henhold til gjeldende forbrukerlov.

Feil defineres som mangler eller svikt innen funksjon eller kvalitet. Du skal kontakte oss så snart som mulig etter at du har oppdaget feilen.

Om du sender oss en ugyldig reklamasjon vil denne ikke bli behandlet som en reklamasjon med tilhørende kompensasjon.

Dersom du ønsker å få tilbakesendt produktet som ikke er godkjent ved mottak, ber vi deg kontakte Kundeservice slik at vi kan sende varen tilbake til deg. Ved slike tilfeller blir det sendt en faktura på 50kr tilsvarende frakt av pakken som sendes tilbake til deg. Beløpet dekker frakt og ekspedisjonsgebyr.

 

For fullstendig informasjon om din reklamasjonsrett, se våre Salgsbetingelser

 

VALG FOR LØSNING VED REKLAMASJON:

1) Du kan velge å returnere varen med defekt/mangler og få tilsendt en ny, tilsvarende vare kostnadsfritt:

  For å returnere en reklamasjonsvare må du opprette en RETUR via

BEKKA Return Center HER.

 

Vi mottar registreringen av retur for reklamasjonsvaren som en forespørsel, som videre blir behandlet og registrert dersom forespørselen blir godkjent og ansett som en gyldig reklamsjonsvare. Du må legge ved bilder av varen i BEKKA Return Center når du oppretter returen.

Følg de enkle stegene videre når du er i BEKKA Return Center for å registrere retur av varen.

 
Dersom du returnerer en reklamasjonsvare vil vi se over varen når den ankommer vårt lager. Om reklamasjonen anses som en gyldig reklamasjon vil du få ny tilsvarende vare tilsendt, så lenge vi har den på lager. Du kan risikere at varen som du sender tilbake til oss blir utsolgt i tiden fra du oppretter en retur og frem til vi har mottatt returen. Du vil da bli kontaktet og tilbudt pengene tilbakebetalt, eller du kan bli tilbakebetalt i form av gavekort.
BEKKA dekker så klart alle kostnader ved reklamasjonssaker.
Vi ordner dette for deg.

2) Du kan velge å beholde varen, og bli tilbudt en kompensasjon fra oss:

 Du er hjertelig velkommen til å kontakte oss for å bli tilbudt en kompensasjon for den varen du mener er en defekt vare. Du må sende oss bilder av varen slik at vi kan vurdere omfanget av defekten/manglene, vi må videre vurdere om varen anses som en gyldig reklamasjon som vi kan gi kompensasjon for. Vi kan tilby kompensasjon i form av gavekort eller prosentvis fratrekk i pris, som videre vil kunne refunderes/tilbakebetales til deg dersom du velger å beholde varen.

 BEKKA dekker så klart alle kostnader ved reklamasjonssaker.

Vi ordner dette for deg.

 
Oppgi ordrenummeret tilhørende varen, og oppgi hva som er galt med produktet. Vi trenger også bilder av varen for å se hva som er defekt/mangelfullt, send bildene til oss per e-post: post@bekkafashion.com
Vi besvarer deg så snart vi kan, og ønsker å finne en grei løsning sammen med deg.